DETTE ER BRASSERIE FRANCE
Om ikke Karl Johan er Champs Elysée, og Egertorget Place d´Etoile, ønsker vi i hvert fall å gi deg som gjest en god dose fransk kultur og høy brasseriestemning. Og kanskje over et glass pastis gjenoppleve gode minner fra Paris. Uansett minner, et besøk hos oss vil være langt rimeligere enn en tur til Paris, og tar dessuten kortere tid. Folkelig, livlig og fransk!
Når du blir ønsket velkommen i døren av en av våre hovmestere, og tatt til ditt bord av en servitør, har ganske mye vært gjort allerede. Hver dag har vi fra 150 til 250 gjester som skal inn samme dør hvor også alt av mat, vin, mineralvann, utstyr og personalet har gått. Grønnsaker, kjøtt og fisk skal forberedes for lunsj, middag og selskaper. Makroner, trøfler og kaker skal være ferske og nystekte for vår dessertvogn. Vi har mange lærlinger på kjøkken og i sal, de har gjerne både praktiske og teoretiske kurs på dagen før de er med i service i kjøkken og i restaurant under veiledning av våre faglærte og erfarne kokker og servitører. I 4. etasje vaskes alt av porselen, bestikk og kjøkkenutstyr opp av vårt oppvaskteam. Heldigvis har vi flere heiser! Sammen bidrar alle til at du skal få en god opplevelse - til lunsj og til middag!
Det er jo alltid noen som starter opp!
I 2001 kjøpte Knut Wesenberg, Knut Brottveit, Ingun og Pål Suarez restaurantene A touch of France og d'Artagnan av Freddie Nilsen. Freddie hadde drevet restauranter med god fransk profil helt siden 1979. Og vår drøm var nettopp det å utvikle restauranten til å være enda tydeligere på sin franske adresse. Vi savnet et godt brasserie i Oslo som servert gode og klassiske franske retter som løksuppe, kalvelever, entrecôte med bearnaise og biff tartar. Som de stedene vi alltid kommer tilbake til når vi besøker Frankrike. Etter snart 25 år er vi fortsatt her! Det å arbeide sammen med engasjerte kolleger og daglig møte mange gode og trivelige stamgjester - det gir mening. I tillegg å få ta del i 2 år av en lærlings liv - hvert år utdanner vi 6-7 kokker og servitører. Det er fint! (på bildet er også Sverre Sivertsen med, han er vår restaurantsjef og ble medeier i 2009)